середу, 16 серпня 2017 р.

Ми починаємо!

Мелітопольська гімназія №19 одна з 24 шкіл в Україні, які в цьому році приймають участь в проекті #МолодьДебатує. З метою популярізації дебатного руху в гімназії створюється Дебатний Клуб. Запрошуються учні 7-11 класів. Це унікальна можливість пройти навчання, набути навичок ораторського мистецтва, володдіння аудиторією тощо. І як сказав колись Св.Франциск Асізський: "Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе."
Проект "Молодь дебатує" розширюється
В Україні вдруге пройдуть дебатні змагання українською мовою за німецькою методикою в рамках реалізації проекту "Молодь дебатує".В цьому році до проекту долучились ще 16 шкіл з 8 областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької, Житомирської, Львівської, Миколаївської та Сумської областей. Всього у проекті в цьому році візьмуть участь 24 школи та близько 400 учнів та учениць 9-11 класів.

11 серпня всі керівники проекту у навчальних закладах зібралися на тренінг з підготовки до нової хвилі німецько-українського проекту "Молодь дебатує". Упродовж трьох днів координатори/-ки проекту разом з тренерами з Німеччини та України занурилися у методику ведення дебатів та питання організації дебатів на різних етапах від шкільного до фіналу.
12 серпня захід відвідав генеральний консул Федеративної республіки Німеччини у м. Дніпро Вольфганг Мессінгер (Генеральне консульство Німеччини в Донецьку). Він зауважив, що Україна важливий партнер для Німеччини і тому уряд Німеччини підтримує багато проектів в Україні, в тому числі і освітніх. "Ми маємо намір і надалі підтримувати проект "Молодь дебатує" і при цьому покладаємо надію на вас, вашу енергію,терпіння. Дайте цю енергію вашим учням, щоб вони у майбутньому підтримували процеси реформ у країні. І "Молодь дебатує" важливий інструмент, щоб досягти цих цілей, - наголосив генеральний консул.
11 серпня всі керівники проекту у навчальних закладах зібралися на тренінг з підготовки до нової хвилі німецько-українського проекту "Молодь дебатує". Упродовж трьох днів координатори/-ки проекту разом з тренерами з Німеччини та України занурилися у методику ведення дебатів та питання організації дебатів на різних етапах від шкільного до фіналу.12 серпня захід відвідав генеральний консул Федеративної республіки Німеччини у м. Дніпро Вольфганг Мессінгер (Генеральне консульство Німеччини в Донецьку). Він зауважив, що Україна важливий партнер для Німеччини і тому уряд Німеччини підтримує багато проектів в Україні, в тому числі і освітніх. "Ми маємо намір і надалі підтримувати проект "Молодь дебатує" і при цьому покладаємо надію на вас, вашу енергію,терпіння. Дайте цю енергію вашим учням, щоб вони у майбутньому підтримували процеси реформ у країні. І "Молодь дебатує" важливий інструмент, щоб досягти цих цілей, - наголосив генеральний консул.
"Молодь дебатує" - це спільний німецько-український проект, який реалізується в партнерстві з німецьким товариством підтримки міжнародного співробітництва IH Sonnenberg і ставить за мету «максимально залучити школярів, допомогти їм навчитися не тільки правильно розмовляти, але також поважати думку співрозмовника; не тільки слухати, а й чути; привернути увагу до соціально-політичних проблем ". Основна відмінність від інших дебатних практик орієнтованість на спільну роботу: неможливо перемогти, якщо висуваєш лише себе на перший план; уміння вести дебати передбачає передусім толерантність, повагу до інших учасників/-иць, надання можливості висловитися іншим, побудова своїх висловлень таким чином, щоб після них було про що говорити іншим. Вже у вересні розпочнеться активна підготовкаучнівства до участі у дебатах. Шкільні дебати пройдуть у жовтні, регіональні змагання заплановані на середину листопада. А головна подія дебатного року - фінал відбудеться у м. Харків на початку грудня. Слідкуйте за нашими новинами, аби не пропустити найцікавіше



Немає коментарів:

Дописати коментар